fansite

interview

Fansite Najib Amhali

Judith Janse (45) uit Haaren is al twintig jaar dol op Najib Amhali, runt een fansite en was zelfs op zijn bruiloft

Jij en Najib, hoe is dat zo gekomen?
“Ik heb ME, en twintig jaar geleden zat ik in een periode dat ik 24 uur per dag op bed lag. Toen zag ik Najib op tv en heb ik zó gelachen. Het werd mijn doel om als het weer een beetje ging naar het theater te gaan. Mijn eerste avondje echt weer weg was bij Najib, en daardoor is hij voor mij zo bijzonder geworden. Ik heb toen heel lang moeten bijkomen maar had zo genoten dat ik zijn management een mailtje stuurde. ‘Wil je hem dat niet zelf vertellen?’, was de reactie.”Dus de eerste ontmoeting liet niet lang op zich wachten?

“Nee, helemaal niet. Hij kwam niet veel later weer naar Breda, daar heb ik hem ontmoet en toen zei hij al: de volgende show ben jij mijn gast. Sindsdien zie ik ‘m elke keer even, elke keer dat ik naar een show ga. Dat is iets vaker nu, want ik heb helaas nog steeds ME maar kan weer stukjes lopen en lig niet meer 24/7 op bed.”

Maar ook buiten het theater zien jullie elkaar soms.
“Klopt. Hij is een keer bij me thuis geweest voor een interview voor mijn site. En ik kreeg zomaar ineens een uitnodiging voor zijn bruiloft. Ik heb mijn ogen uitgekeken, wat een happening.”

Wat vind je zo leuk aan Najib?
“Dat hij nooit anderen kwetst in zijn shows. Hij heeft een hele leuke manier van mensen aan het lachen maken. Voor mij zorgt hij gegarandeerd voor een leuke avond. Daarom ben ik ook de fansite begonnen. In die tijd, achttien jaar geleden ofzo, was er nog geen Insta en Facebook. Het was een manier om te delen wat Najib naast zijn shows allemaal nog meer deed. Met roddels houd ik me niet zo bezig, wel heb ik zijn biografie natuurlijk gelezen. Of ik daarvan schrok? Och, elk mens heeft zijn dingen. Ik ben heel trots hoe hij daar bovenop is gekomen.

Najib over Judith

Zit Judith op jouw radar?
“Jazeker. Ik heb haar ontmoet tijdens mijn allereerste try-out en toen zat ze daar, in een rolstoel, want ze heeft ME. Ze kwam naar me toe om te zeggen dat ze het heel fijn vond om naar mijn show te kijken. Want dan kan ze lachen, even dingen vergeten. Ze is een topper, had op een gegeven moment een heel Najib museum bij haar thuis. Ze wist altijd alles.” 

Mocht je ook langs bij dat museum?
“Ik ben zelfs met mijn broertje Jamal een keer bij haar wezen eten. Dat was grappig; haar moeder kookte voor ons en er smaakt iets……. We dachten: Wat is dit? Bleek er spek in het eten te zitten, hahaha!”